Blog

Gésagolyó – A leggyakoribb kérdések

2020.09.10 16:13

A gésagolyók igen sokoldalú eszközök. Lehet pusztán nemi örömszerzésre használni, de az egészségedért is sokat tehetnek, ha tudod, mit kell csinálni velük.

Épp emiatt a sokoldalúság miatt a Szexáruház csapatához is rengetegen fordulnak különböző tanácsokért. Idejét láttuk, hogy a gésagolyókkal kapcsolatos gyakori kérdéseket egy csokorba gyűjtsük, és persze meg is válaszoljuk nektek. 

Szükségem van-e gésagolyóra?

Ennek a kérdésnek akkor van értelme, ha már tisztában vagy vele, mi az a gésagolyó, és nem csupán szexuális játékszerként tekintesz rá.

A medencefenék izmai már akár 18 éves kortól elkezdenek „romlani”, és a korral csak egyre rosszabb lesz a helyzet. Persze vannak, akiknek nem okoz gondot, de a vizelettartási problémák, a szülés utáni izomkárosodás, az orgazmuskészség csökkenése mind erre vezethető vissza. Ha tehát abból indulunk ki, mire jó a gésagolyó, idővel minden nőnek szüksége van rá. De akkor is érdemes lehet eljátszani a gésagólyó-vásárlás gondolatával, ha csupán gyakoribb és erősebb hüvelyi orgazmusokat szeretnél átélni.

Ki használhat kegel-golyókat?

Lényegében minden olyan nő alkalmas a gésagolyó használatára, aki már rendelkezik minimális szexuális tapasztalattal. Ugyanakkor fontos tudni, hogy mint bármilyen más edzésnél, ha nem megfelelően végezzük a kegel-gyakorlatokat, akkor történhetnek balesetek (például túlterheljük az izmokat, izomszakadás következhet be, fájdalmat tapasztalhatunk az edzések során vagy után).

Ha szeretnéd biztonságosan edzeni a mélyizmaidat, de nem vagy benne biztos, hogy jól végzed a gyakorlatokat, akkor érdesem intelligens gésagolyót rendelned, ugyanis ezek az eszközök állandóan azonnali visszajelzést küldenek a gyakorlat végzéséről, ráadásul a fejlődésedet is könnyen nyomon követheted. 

Mire kell figyelni a gésagolyó használata előtt?

Minden alkalommal, mielőtt használod, alaposan most meg a kezed, az intim részeidet, és fertőtlenítsd magát az eszközt is! Utóbbihoz érdemes speciális, szexjátékszerekhez kifejlesztett tisztítószert használni. 

A felhelyezéshez még akkor is használj vízbázisú síkosítót, ha a szexuális együttlétek során egyébként erre nincs szükséged. 

Hogyan helyezzem fel a gésagólyót?

Ha már felvitted a golyóra a megfelelő mennyiségű síkosítót, feküdj hanyatt egy kényelmes felületen, a lábaidat pedig húzd fel úgy, hogy a térdeid derékszöget zárjanak be. Ügyelj rá, hogy ne helyezd túl mélyre, ugyanis azok az izmok, amiket edzeni szeretnél, mindössze 3-5 centivel a hüvelybemenet felett találhatók. Ha nem vagy biztos benne, hol találhatók, próbáld meg edzés előtt, hogy pisilés közben elállítod a vizeletedet. Az ilyenkor befeszített izmodhoz kel majd a golyókat helyezni.

Melyik gésagolyó a jó?

Erre a kérdésre nincs egyetlen válasz, hiszen mindenkinek más a teste, ahogy az igények és megoldandó problémák is mindenkinél mások. Gésagolyó rendelése előtt érdemes alaposan tájékozódni, és egyeztetni a szexshop munkatársaival is.

A gésagolyó típusai nagyon eltérőek lehetnek: vannak szimpla, dupla, de még tripla gésagolyók is, utóbbiak már inkább a szexuális örömszerzésre alkalmasak. A gésagolyó mérete is sokat számít, kezdőknek, idősebbeknek és szülés után állóknak érdemes a nagyobb átmérőjű darabokat választani. De a gésagolyó súlya is fontos szempont, kezdőknek inkább a kis súlyúak javasoltak, és csak mikor már rutinosan, magabiztosan használod a kegel-tréneredet, akkor válts nehezebbekre. A kis átmérőjű és nagy súlyú golyók megtartása ugyanis nehéz feladat.

Hogyan használjam a gésagolyót a szexhez?

Bár főként egészségügyi okokból érdemes a gésagolyókat választani, ez nem jelenti azt, hogy a hálószobai élet feldobására ne lenne alkalmas, sőt! Ezt az eszközt a háló falain kívül is alkalmazhatjátok izgalmas játékokhoz. A golyók – a dildókkal ellentétben – ugyanis nem úgy stimulálnak a leginkább, ha ki-be mozgatjuk őket, hanem ha a hüvelyben hagyjuk. Ez Már önmagában is izgalmas, de ha a partnered tudtával és segédletével történik, még jobb.

Egyes gésagolyók rádiós, távirányítós módon vezérelhetők, ilyenkor a rezgő funkció irányítását a párod kezébe adhatod, ez pedig váratlan örömöket szerezhet neked, nektek.

Raktáron
Kedvencekhez
Ingyenes szállítás
-8%
Lonely Winni - okos vibrációs tojás (pink)
Lonely Winni - okos vibrációs tojás (pink)
Lonely Winni - okos vibrációs tojás (pink)
Lonely Winni - okos vibrációs tojás (pink)
21 990 Ft
20 231 Ft
Raktáron
Kedvencekhez
Ingyenes szállítás
-8%
  Feel the Magic Shiver szilikon gésagolyó duó (bordó) - öko kiszerelés
  Feel the Magic Shiver szilikon gésagolyó duó (bordó) - öko kiszerelés
  Feel the Magic Shiver szilikon gésagolyó duó (bordó) - öko kiszerelés
3 990 Ft
3 671 Ft
Fel