Blog

Hüvelytréning – Ezért éri meg edzeni a hüvelyizmokat

2018.05.30 16:31

Gondoltad volna, hogy a hüvely izmai is edzhetőek, éppúgy ahogy a hasizom vagy a lábizom? És ehhez még az edzőterembe se kell lemenned kétnaponta, hanem akár már otthon is végezhetsz gyakorlatokat, ami feszesebb izomzathoz vezet ott lent.

Hüvelytréning – ezért éri meg edzeni a hüvelyizmokat

Gondoltad volna, hogy a hüvely izmai is edzhetőek, éppúgy ahogy a hasizom vagy a lábizom?

És ehhez még az edzőterembe se kell lemenned kétnaponta, hanem akár már otthon is végezhetsz gyakorlatokat, ami feszesebb izomzathoz vezet ott lent.

A helyzet az, hogy mint minden izom, úgy a medencealapi, a gátizom vagy hüvelyizom is erősítésre szorul, hogy megfelelően funkcionáljon.

Még mielőtt azonnal tovább lapoznál, gondolván, neked aztán erre nincs szükséged, jusson eszedbe, hogy megtörtént-e már veled szex közben, hogy levegő került a hüvelyedbe, ami aztán vicces, szellentéshez hasonló hang kíséretében távozott is belőled.

Persze lehet, hogy már megesett veled, ám a partnered nem csinált belőle különösebben nagy ügyet, ám sokszor egy gyengéd együttlétet is képes tönkretenni egy ilyen hüvelyből távozó hangocska, nem beszélve arról, hogy egy szempillantás alatt hazavághatja az önbizalmadat is.

Mi okozza?

A probléma forrása a hüvely záróizmának ernyedtségéből adódik, ami nemcsak a szülés után levő nők többségét érinti, hanem gyakorlatilag bármely hölgy szembetalálhatja magát ezzel a problémával.

A jó hír az, hogy tehetsz ellene, ráadásul az edzettebb hüvelyizmok a jobb orgazmushoz is hozzásegíthetnek majd.

De mi közbe van a hüvelyizmok edzettségének az orgazmusodhoz?

Orgazmus alatt a hüvelyed és környéke erőteljes, pulzáló mozgásokat végez, ám minél gyengébbek itt az izmok, annál nehezebben, döcögősebben juthatsz a csúcsra. Vagy el sem jutsz odáig igazán...

Számos nő számolt már be olyan pozitív változásokról, hogy miután elkezdett foglalkozni rendszeresebben hüvelyizmai edzésével, fokozódott az orgazmusa és könnyebben eljutott a csúcsig (akár egymás után többször is).

Kiket érint leggyakrabban az ernyedt hüvelyizom?

A szülés utáni nők gyakran számolnak be nőgyógyászuknak ilyen problémáról, hiszen maga a szülés folyamata – főleg ha természetes úton történik – komoly megterhelést jelent ezeknek az izmoknak.

A kismamák szülés után gyakran szembesülnek ilyenkor azzal, hogy komoly változások mentek végbe szexuális együttléteiken is.

Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, sokan tapasztalnak vizelet visszatartási problémákat, ami aztán tényleg megnehezíti a mindennapjaikat.

Mit lehet tenni?


1.Végezz hüvelytornát.

Az intimtornát nemcsak inkontinenciával küzdőknek javasolják, de az olyan szülés utáni nőknek is, akik szeretnék visszanyerni hüvelyük rugalmasságát.

A nemi szervek izomzatát legegyszerűbben a Kegel-gyakorlatokkal lehet edzeni.

Ez a program Arnold Kegel nőgyógyászról kapta a nevét, aki még az 1940-es évek vége felé dolgozta ki edzéstervét. Eredetileg a vizelet-visszatartási nehézségekkel küszködő nőkön szeretett volna segíteni vele. Akik több havi gyakorlás után azt tapasztalták, hogy gyakrabban élnek át orgazmust. 

A gyakorlat rendkívül egyszerű. Húzd össze a medencéd alsó izmait, olyan erősen, ahogyan csak tudod. Kegel szerint naponta háromszázszor kell az izmot összehúzni és elernyeszteni. Gyakorolj rendszeresen, egy napot sem szabad kihagyni!

svakom nova
2. Használj gésagolyót.

Ez is remek alternatívája a hüvely izomzatának edzéséhez. A gésagolyók belseje üreges, bennük egy (esetleg több) másik kis golyó mozog, ide-oda ütődik, és kelt belső rezgéseket úgy, hogy a hüvely falára hatva készteti a hüvely izmait (PC izmokat) és a záróizmot reflexszerű összehúzódásra.

Ezek az összehúzódások erősítik az intim izmokat, érzékenyebbé teszik a hüvelyt, ruganyosabbá, általuk javulhat a hüvely szorítóereje ez pedig az együttlétekre is jó hatással lehet.

Rendszeres használat mellett javítja az orgazmus intenzitását és gyakoriságát, ugyanakkor mivel hatással van a medencealapi záróizomra is, az inkontinencia tünetei is enyhíthetőek vele.

Nálunk a műanyagoktól kezdve a fém- és zselés bevonatú kéjgolyókon át a szivárvány minden színében megvásárolhatóak ezek a termékek, vannak klasszikus gömb alakúak és tojás formájúak is.

Súlyuk alapján a gésagolyók 20 és 100 gramm között mozognak, méretük alapján pedig másfél és öt centiméter átmérő között vannak.

Ajánlatunk: Basic gésagolyók – ezüstszínű

A Szürke ötven árnyalata – variálható gésagolyószett

LELO Luna – mini variálható gésagolyók

Ha további tanácsokra és útmutatásra van szükséged, keress minket bátran és mi segítünk kiválasztani neked a megfelelő gésagolyókat.

Raktáron
Kedvencekhez
Ingyenes szállítás
-8%
  Feel the Magic Shiver szilikon gésagolyó duó (bordó) - öko kiszerelés
  Feel the Magic Shiver szilikon gésagolyó duó (bordó) - öko kiszerelés
  Feel the Magic Shiver szilikon gésagolyó duó (bordó) - öko kiszerelés
3 990 Ft
3 671 Ft
Raktáron
Kedvencekhez
Ingyenes szállítás
-8%
Lonely Winni - okos vibrációs tojás (pink)
Lonely Winni - okos vibrációs tojás (pink)
Lonely Winni - okos vibrációs tojás (pink)
Lonely Winni - okos vibrációs tojás (pink)
( 1 db )
4
21 990 Ft
20 231 Ft
Fel