Weboldalunk használatával jóváhagyod hogy személyre szabott hirdetések megjelenítése érdekében a www.szexaruhaz.hu webáruház cookie-t alkalmazzon.​
Termék kategóriák Menü

Ismerkedj meg az intimtorna előnyeivel

Ismerkedj meg az intimtorna előnyeivel

Az egészséges életmód és az alakformálás mellett éppoly fontos, hogy legintimebb izmaink erősítésére is odafigyeljünk ezzel is növelve önbizalmunkat és javítva egészségi állapotunkat.

Persze ezt ne úgy képzeljük el, hogy lemegyünk az edzőterembe és nekilátunk intim izmaink „gyúrásához”… ismerkedj meg általunk az intimtorna előnyeivel, ráadásképp pedig néhány hasznos segédeszközt is ajánlunk ehhez a rendhagyó, ám annál hatásosabb edzésformához.

Ne hagyd magad félrevezetni a név hallatán.
Sokan megrettennek a név hallatán, mert nem tudják elképzelni, hogy pontosan mit is takar ez az elnevezés. Akik nem ismerik a kifejezést, hihetik azt is, hogy ez a gyakorlatok miatt intim, nem pedig a megcélzott terület miatt. A tévhitek eloszlatásáért: a medencét lezáró izmokat tornáztató mozgásformát nevezzük intimtornának. A gyakorlatok során erősödnek a záró- és tartóizmok és élénkül a vérkeringés. A tornát szülés előtt és után szokták ajánlani, vagy negyvenéves kor felett javasolt még, illetve bizonyos betegségek kezelésénél.


Honnan ered?
Arnold Kegel 1952-ben elsők között foglalkozott a pubococcygeus (PC) vagy medencefenéki női izomcsoport jelentőségével. Ez az alhasi izomcsoport felelős a hüvely és húgycső körüli, valamint méh és gátkörnyéki szervek felfüggesztéséért, feszességéért. Kegel dolgozott ki először módszert ezen izmok edzésére, ebből lett az intimtorna, amitől könnyebb lehet a szülés, a húgyhólyag tudatos kontrollja, a stressz inkontinencia megelőzése illetve enyhítése, a hátfájás csökkentése és a szex is jobb lehet általa.

Mi mindenre jó az intimtorna?

Jobb lehet a szex tőle.
Nőiességünk megtartásában nagyon sokat segíthetnek a gyakorlatok, mivel jobban megismerjük saját testünket és megtanuljuk irányítani intim izmainkat. Előfordulhat, hogy az örömtelen szexuális életért a gyenge altesti izmok a felelősek; a hüvelyi orgazmust például csak azok a nők élhetik meg, akiknek feszes a hüvelyük. A torna hatására érzékenyebbek leszünk az erotikus ingerekre, nőhet a szexuális vágy és könnyebben és gyakrabban juthatunk el az orgazmusig is.

Segít felkészülni a szülésre.
A kismamáknak segít felkészülni a szülésre, megtanulják a gátvédő vajúdástechnikát és a gáti relaxációt, a tréning hatására az izmok kevésbé sérülnek és a szülés után hamarabb regenerálódnak. Azért is ajánlatos még, mert szülés után igen gyakran lépnek fel inkontinens tünetek. Ilyenek például a nevetés, tüsszentés vagy egyéb erőlködés által kiváltott vizeletcsepegés vagy a „csak érjek el a vécéig” szindróma. Ezek sajnos kezelés hiányában állandósulhatnak is – az anyák mintegy negyede a szülést követően még évekig kénytelen együtt élni velük.

Az intimtornán túl is van megoldás: próbáld ki a gésagolyókat

Gésagolyó
Ez is remek alternatíva a hüvely izomzatának edzéséhez. A gésagolyók belseje üreges, bennük egy (esetleg több) másik kis golyó mozog, ide-oda ütődik, és kelt belső rezgéseket úgy, hogy a hüvely falára hatva készteti a hüvely izmait (PC izmokat) és a záróizmot reflexszerű összehúzódásra. Ezek az összehúzódások erősítik az intim izmokat, érzékenyebbé teszik a hüvelyt, ruganyosabbá, általuk javulhat a hüvely szorítóereje ez pedig az együttlétekre is jó hatással lehet. Rendszeres használat mellett javítja az orgazmus intenzitását és gyakoriságát, ugyanakkor mivel hatással van a medencealapi záróizomra is, az inkontinencia tünetei is enyhíthetőek vele. Nálunk a műanyagoktól kezdve a fém- és zselés bevonatú kéjgolyókon át a szivárvány minden színében megvásárolhatóak ezek a termékek, vannak klasszikus gömb alakúak és tojás formájúak is. Súlyuk alapján a gésagolyók 20 és 100 gramm között mozognak, méretük alapján pedig másfél és öt centiméter átmérő között vannak.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír