Weboldalunk használatával jóváhagyod hogy személyre szabott hirdetések megjelenítése érdekében a www.szexaruhaz.hu webáruház cookie-t alkalmazzon.​
Termékek Menü

BDSM (nem csak) kezdőknek

BDSM (nem csak) kezdőknek

A BDSM lehet egy be nem teljesült vágy, egy kis fűszer a mindennapokra, vagy akár egy életforma is, amit ma már szabadon felvállalhat az ember. Ám mielőtt nekivágunk a párkeresésnek különböző BDSM társkereső oldalakon jobb, ha kicsit tájékozódunk a témát illetően.

BDSM jelentése

Mit is jelent ez a rövidítés? Ez egy angol gyűjtőfogalom a következő kifejezésekre: Bondage & Discipline, Domination & Submission, Sadism & Masochism. Ez magyarul a következő fogalmakat jelenti: kötözés és fegyelmezés, dominancia és alávetettség, valamint szadizmus-mazochizmus.

Ám ezektől a kifejezésektől nem kell tartani. A BDSM művészetét nem gyakorlók sokszor idegenkednek ettől az érdeklődési körtől, vagy sokszor bizarrnak, furcsának találják, így fontos ezzel a témával és élvezettel szemben lefektetni pár alapkövet. Mint minden szexuális együttlét, így a BDSM is kölcsönös beleegyezésen alapul, elengedhetetlen hozzá a bizalom, valamint a partnerünk iránt tanúsított tisztelet. Lényege pedig természetesen az örömszerzés.

Dominancia és alávetettség

Ez az irányzat egy párkapcsolaton vagy együttléten belül jelöli ki az alá- és fölérendeltségi viszonyokat a két fél között. Az uralkodó fél a domináns, aki irányít, uralja a kapcsolatot és az együttlétet, míg a szub (alárendelt) aláveti magát a Dom (férfi) Domina (nő) akaratának. Persze a másik fölötti uralkodás nem jön létre azonnal, magától. Sokszor több hetes, hónapos udvarlás és ismerkedés előzi meg. Ezek a kapcsolatok messze túlmutatnak a sima jutalmazás és büntetés kettősénél: a Mester (az uralkodó) fél és az alávetett egymás gyönyöreit erősítik különböző szerepjátékokkal és egyéb segédeszközökkel. Ismerik egymás vágyait, testét és határait is annak érdekében, hogy az együttlét mindkét fél számára örömteli legyen, és a szexuális életüket új szintre emelhessék.

Szadizmus és mazochizmus

A másik vonal, amit a BDSM vonalon érinteni kell a SM, azaz a sado-mazo. Itt a szadista félnek a „kéjes” fájdalom okozása felizguláshoz vezet, vagy még jobban fokozza a szexuális élvezetét. a Másik félnek, a mazochistának pedig szüksége van a fájdalomra az orgazmushoz, illetve nagy mértékben fokozza nála a szexuális örömöket. Fontos megjegyezni, hogy mindent mazochistának más a fájdalomküszöbe. A BDSM etikája kimondja, hogy a határokat mindenkinél tiszteletben kell tartani, fájdalom pedig nem szabad hogy egyenlő legyen a szenvedéssel. Persze a fent leírt Dom-szub viszony és a sado-mazo vonal nem zárja ki egymást, sokszor keveredik a kettő.

BDSM kellékek: kötözés és fegyelmezés

A kikötözés és kibilincselés sok szexuális együttlét alapja lehet. Az utóbbit teljesen kezdők számára is nyugodt szívvel ajánljuk, hiszen a bilincseknek és egyéb rögzítőknek egyszerű a használata és nem tud maradandó sérülést okozni a másik félnek. Ezen kívül kötözésre használható még kötél is, ám itt már nem árt a tájékozódás BDSM videókból vagy leírásokból, mert fontos, hogy az aktus szub tagja ne szerezzen felszíni és egyéb sérüléseket, valamint jó élményként maradjon meg benne a kikötözés. A kikötözés mellett fontos szerepet játszik még a BDSM kapcsolatokban a fegyelmezés, mondhatni ez az egyik alappillére a működésének. A fegyelmezés nem más, mint amikor az alárendelt „engedetlen” viselkedése következtében a Dom kisebb, vagy nagyobb mértékű fájdalmat okoz alárendeltjének. Általában itt alkalmazzák a paskolókat, korbácsokat, de a kéjes fájdalom eléréséhez sokan használnak még különböző erősségű csipeszeket is, amiket mellbimbóra vagy egyéb tesztrészekre lehet csíptetni.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Miért tőlünk?

Szolgáltatások,amelyeket a termékek mellé adunk

 • 24 órás szállítás
 • 30 napos elállás a bontatlan termékekre
 • 1 év garancia
 • 40.000 db termék raktáron
 • Ingyenes szállítás minden termékre
 • Segítőkész ügyfélszolgálat
 • Profi diszkréció
 • Bankkártyás fizetés
 • Átvevőpontok és csomagautomaták
 • Hűségpont
 • Biztonság (már 10 éve a piacon, több 100 ezer sikeresen kézbesített rendeléssel)