Weboldalunk használatával jóváhagyod hogy személyre szabott hirdetések megjelenítése érdekében a www.szexaruhaz.hu webáruház cookie-t alkalmazzon.​
Termék kategóriák Menü

Mire valók a gésagolyók?

Mire valók a gésagolyók? – minden, amit tudni érdemes róluk

Sokak számára ismerősen csenghet az Egy gésa emlékiratai cím, hiszen ez nem csak egy világhírű bestseller, hanem egy többszörösen díjazott film címe is még a kétezres évek elejéről. A könyv és az ebből készült filmes adaptáció azért is lett olyan sikeres, mert egy izgalmas, titokzatos világba engedett betekintést, a japán gésák életébe és egy olyan letűnni látszó kultúrába, mely telis-tele volt rejtelmekkel és bűvölettel.
 
Ha nem vagy gyakori látogatója a szexshopoknak vagy nem igazán rajongsz a japán szexfilmekért, nem valószínű, hogy találkoztál már közelebbről is ezekkel a kéjgolyókkal, ám a könyvben részletesebben is olvashatsz róluk. Ha most ezért még sincs kedved fellapozni egy több száz oldalas könyvet, íme néhány tudnivaló a gésagolyókról, amit megosztanánk veled, hátha Te is kedvet kapsz ahhoz, hogy kipróbáld őket.

Honnan jönnek a kéjgolyók?


Ezek Japánban már évszázadok óta használt szexuális örömszerző játékszerek, amik a tradicionális japán szórakoztató hölgyekről, vagyis a gésákról kapták nevüket. A gésák nem összetévesztendőek a kurtizánokkal, hiszen ők egyáltalán nem utcalányok sokkal inkább szórakoztató hölgy társaságok, akik nemcsak a különféle művészetekben (tánc, zene stb.) jártasak, hanem a szex művészetének is nagy ismerői.

Ők azok, aki többek között arról híresültek el, hogy teljesítik a férfiak legtitkosabb, legvadabb szexuális vágyait, tökéletesen ismerik a test működését, rendhagyó fogamzásgátló módszerek alkalmazói, illetve a gyönyör minden formájának ismerői és művelői.

Milyenek ezek a golyók?

A gésagolyók eredeti formájukban vastag falú üveggolyók voltak, bennük egy másik, kisebb golyóval, ám az erotikus eszközök fejlődésével és az igények változásával mára már számtalan alakban, méretben, színben lehet válogatni belőlük.

Anyaguk tekintetében készülhetnek fémből, műanyagból, szilikonból, de még üvegből is; létezik gömb és tojás alakú, gyöngyberakásos, durvább felületű vagy teljesen sima, állhat egy golyóból az egész, vagy éppen lehet két-három golyós füzérszerű, de méretek és súlyok tekintetében is változatos a kínálat.

A belsejük üreges, bennük egy (esetleg több) másik kis golyó mozog, ide-oda ütődik, és kelt belső rezgéseket és a hüvely falára hatva készteti a hüvely izmait (PC izmokat) és a záróizmot reflexszerű összehúzódásra.

Mire jók a gésagolyók?

A fent említette összehúzódások erősítik az intim izmokat, sokkal érzékenyebbé és rugalmasabbá tehetik a hüvelyt, általuk javulhat a hüvely szorítóereje, mindezek pedig a szexuális együttlétekre lehetnek jó hatással.

Rendszeres használat mellett javítják az orgazmus erősségét és gyakoriságát, ugyanakkor mivel hatással vannak a medencealapi záróizomra is, a vizelettartási problémák is enyhíthetőek vele. Ezért van, hogy sokan orvosi javaslatra vagy éppen szülés után keresik fel boltunkat és vásárolnak gésagolyókat.


Egyes párok még szívesen alkalmazzák szexuális játékszerként is, mivel a golyócskák hüvelyben való finom tologatása különleges élvezettel jár, így a gésagolyók voltaképpen akár szexjátékszerként is használhatóak előjáték során.

Mire kell odafigyelni használat során?

Mint ahogy bármikor, ha szexuális segédeszköz vagy játékszer használatára adod a fejed, a gésagolyó használatánál is érdemes néhány kézenfekvőnek tűnő, ám annál fontosabb szabályt betartanod.

1. Használhatod naponta, de…

… ne vidd túlzásba. Kezdetben elég csupán néhány perc, majd fokozottan növelheted az időtartalmat. Eleinte ne menj velük utcára, vagy éppen ne végezz velük megterhelő(bb) otthoni munkát, pl. takarítást.

Ideális esetben, ha kezedbe veszed a gésagolyókat, minden mást próbálj kizárni, legyen az a pár perce, pillanat a tied, lazulj el, és csak a használatra fókuszálj, így tested jelzéseire is figyelmesebb lehetsz.

Mivel ez is egyfajta edzésnek számít, ezért állj úgy hozzá, mint mikor először, hosszú idő után lemész az edzőterembe: a következő napi izomláz és kellemetlen fájdalom megelőzéséért az első időszakban türelmesebben, fokozatosabban láss neki a hüvelyizmok edzésének.

2. Használat előtt-után…

… mindig ügyelj a higiéniára. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a szexjátékszerek használatánál mennyire fontos, hogy mindig tisztán tartsd az eszközeidet, hiszen ezek olyan helyeken járnak, ahol fokozottabban ki vagy téve a különböző fertőzéseknek.

Ne sajnálj időt, energiát szánni a gésagolyók tisztántartására sem, de mielőtt nekilátnál, mindenképp olvasd le a csomagolásról, hogy anyagának megfelelően mivel és hogyan tisztítható. Tipp: ajánlott már az első használat előtt is alaposan megtisztítani őket.

3. Nem mindegy az sem…

… hogy milyen mélyre helyezed fel őket. Ne úgy gondolj rájuk, mint egy tamponra, mert a gésagolyókat közel sem szabad olyan mélyre felhelyezni, sem túl sokáig benn tartani. Ha túl sokáig van fenn, azzal sokszor ellenkező hatást érsz el: kitágíthatja a hüvelyt és ronthatja annak vérkeringését.

4. Ha pedig nem tudod, hogyan kell használni…

… kérdezni nem szégyen, sőt! Keress minket bátran és mi a legnagyobb diszkréció mellett segítünk kiválasztani életed első gésagolyóját és elmagyarázzuk a használatát is.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír