Óvszer, kondom

Hagyományos és speciális óvszerek nagy választéka a biztonságos szex kedvelőinek. A biztonság nagyon fontos mindkét fél számára, ezért nemcsak férfiaknak ajánljuk, hogy gondoskodjanak a megfelelő minőségű gumióvszer beszerzéséről. Kiváló minőségű óvszereink használatával megelőzheted a nem kívánt terhességet, és elkerülhetted a szexuális úton terjedő betegségeket is. Érdemes a nagyobb kiszerelést választani, mert gazdaságosabb. A különleges élmények kedvelőinek ajánljuk az ízesített, felületkezelt (rücskös, bordázott) és színes óvszereinket.
Manapság már számos fogamzásgátlási módszer létezik, ám messze a férfi gumióvszer a leggyakrabban alkalmazott közülük (igen, létezik női óvszer is). Természetesen ez nem véletlen, hiszen rengeteg előnye van: kimagaslóan nagy a hatékonysága, nem csupán a teherbe eséstől, hanem a szexuális úton terjedő betegségektől is megvéd, elegendő az eseti alkalmazás, hormonmentes, könnyedén és (viszonylag olcsón) beszerezhető. 

Mégis gyakran hallani, hogy valaki nem szívesen használ óvszert, mert „kényelmetlen”. Az óvszer valóban lehet zavaró viselet szex közben, ám csakis akkor, ha nem megfelelő kondomot választunk! Egyesek óvszerallergia miatt tartanak tőle, ám számukra tökéletes megoldás a latexmentes óvszer. Ha jó a gumi mérete és anyaga, akkor szinte észre sem fogjuk venni a jelenlétét, vagy legfeljebb csak pozitív értelemben. 

Az óvszerek méretezése – a megfelelő méret kiválasztása
Meglepően sokan nincsenek azzal tisztában, hogy a gumióvszereknek is van méretezése, és ez nem csupán az extra kicsi illetve nagy, valamint a normál kategóriákba való besorolásból áll. 

A 47-től 69 mm-ig terjedő skálán a merev pénisz kerülete alapján találhatod meg a számodra legjobb óvszer méretet. Ehhez mindössze egy könnyen hajlítható mérőszalagra – és egy megfelelő erekcióra – lesz szükséged. Mérd meg a péniszed merev állapotban, közvetlenül a tövénél köré tekerve a mérőeszközt, és a kapott szám alapján máris kikeresheted az alábbi táblázatból, hogy mekkora óvszerre van szükséged. 

Pénisz kerülete Óvszer mérete
95-105 mm 47-50 mm
105-120 mm kerület 51-55 mm
120-130 mm kerület 56-59 mm
130-150 mm kerület 60-69 mm
Ha eddig speciális méretezés nélküli óvszert vásároltál (a legtöbb Durex, Lifestyle, Manix, stb), akkor valószínűleg kb. 52-53-as gumit használtál, ez ugyanis az EU-s szabvány szerinti „normál méret”. Mint láthatod, a skála ennél jóval szélesebb, így bőven lehetséges, hogy ettől eltérő nagyságúra lesz szükséged. Állapítsd meg a méreted, és válassz kifejezetten hozzád illő kondomot a Speciális méretű óvszerek kategóriájában!

A jó óvszer nemcsak kényelmes fogamzásgátlást, hanem extra gyönyört is jelenthet. Az ízesített, vagy különleges felszínű, például óvszerek használata mindkét félnek különleges stimulálást biztosít, ezzel elősegítve vagy intenzívebbé téve az orgazmust. De ejakulációkésleltető óvszerek is léteznek, hogy még hosszabban élvezhessétek egymást. 

Fel