Síkosító

Síkosítók a kellemesen csúszós és sikamlós élményekért! Használatuk ajánlott mindazoknak, akik minőségileg fokoznák a szexuális élményüket. De azt ki ne szeretné fokozni, ha van rá lehetőség? :) Egyébként is kutatások bizonyítják hogy azok a nők, akik síkosítót használnak szex közben, nagyobb élvezetben van részük, mint anélkül. Kell ennél több?
Fontos kiemelni, hogy használatukkal elkerülhetőek a kellemetlenségek is, mint például hámsérülés, és ezzel járó fertőzésveszély. Hosszan tartó, tapadásmentes, színezékektől és allergénektől mentes termékek! A síkosítani kívánt felületre borsónyi mennyiséget kenve a problémamentes élményt garantálják. Vízalapú és szilikon bázisú síkosítók egyaránt megtalálhatók ebben a kategóriában, ezen felül: ízesített, illatos, izgató hatású termékek is ékesítik a repertoárt. Próbáljátok ki a típusokat, és döntsétek el, melyik számátokra a legkedveltebb! Érdemes kicsit belemélyedni a témába. További érdekes információkat a síkosítókról itt olvashatsz!
Praktikák, jótanácsok síkosító használathoz!

 

Amire mindenképp figyelj, ha szuper érzékeny, vagy allergiára hajlamos vagy!

Mindenképp az illat- és íz mentes készítményeket részesítsd előnyben, mert ezek nem tartalmaznak mesterséges színezékeket, így csökkenthető az irrítáció esélye.

Mindig alaposan olvasd át az összetevők listáját. Glycerin és parabén-mentes vegán készítmények között válogass, melyeket sok esetben a szenzitív névvel is ellátnak, ezzel is jelezve, hogy érzékenyek is használhatják. Kis kiszerelést válassz és próbáld ki mindenképp csuklód belső oldalán mielőtt intim területre kerülne. A síkosító allergia tünetei viszketés, kipirosodás, égő érzés is lehet.

 

Síkosító mellékhatások - Miért csíphet a síkosító?

A síkosítót semmiképp sem szabad sérült bőrfelületen használni, mert ekkor bizony irritációt, kellemetlen csípő érzést tapasztalhatsz. A síkosító abban az esetben is csíphet, ha valamelyik összetevőjére allergiás vagy, így minden esetben előbb tegyél próbát csuklódon és csak utána használd az intim részeken.

 

Próbáld ki egyedül!

Mielőtt partnereddel kerülnél éles szituációba mindenképp tegyél próbát legújabb választott síkosítóddal, hogy kitapasztald állagát, megnézd, hogy milyen szorosan záródik, így elkerülheted a szerencsétlenkedést, a beégést ahogy szana-szét folyik, vagy épp nem bírod kibontani és nem csak a síkosító száll el, de a vágy varázsa is. Nagyon praktikusak a fél kézzel is könnyen nyitható, pattintós kupakkal felszerelt készítmények, vagy a pumpás adagolós kialakításúak.

 

Mivel ne síkosíts!

Fontos, hogy kifejezetten csak síkosítót (angol: lubricant) készítményeket használj az intim részek síkosítására, amiknek a leírásában is szerepel, hogy erre a célra alkalmasak.

Masszázsolajat, babaolajat, testápolót, kézkrémet, mindenféle "házi síkosítókat" ne használjatok síkosításra. Az olaj alapú, vagy zsíros termékek könnyen megtapadnak a hüvely falán, vagy a fityma alatt és mivel vízben nem oldódnak, ezért nagyon nehezen tisztulnak ki, így viszont kiváló táptalajt adnak a baktériumoknak, melyek megtelepedhetnek és kellemetlen intim fertőzéseket okozhatnak.

Vannak síkosító olajok, melyeket nyugodtan használhatsz belsőleg is, mert ezek legtöbb esetben természetes olajokkal kevert vízbázisú készítmények.

 

Síkosítás terhesség alatt!

Terhesség alatt mindenképp kerülendő az idegen anyagok, így a síkosító használata sem ajánlott. Ha mindenképp szükségét érzitek, akkor kérjétek ki az orvos véleményét, vagy ebben az esetben síkosítót gyógyszertárban vásároljatok, de előtte mindenképp kérjetek tanácsot a gyógyszerésztől.

 

Íme, a végére segítségképp egy kis Táblázatos összefoglaló!

 

Melyik síkosítót válaszd?

 

Vízbázisú síkosító Szilikonos síkosító Hibrid síkosító
Előnyei: Előnyei: Előnyei:
- legnagyobb választék - hosszan tartó síkossság - viszonylag hosszan tartó síkosság
- olcsó - nem válik ragacsossá - később válik csak ragacsossá
- könnyen lemosható (vízben oldódik) - anális szexhez a legjobb választás - rövid ideig vízben is síkos marad
- nem hagy foltot a ruhán - vízben is síkos marad - latex óvszerrel használható
- szenzitív, vegán készítmények is elérhetőek - latex óvszerrel használható - bármilyen anyagú szexjátékszerrel használható
- bármilyen anyagú szexjátékszerrel használható Hátrányai: Hátrányai:
- óvszerbarát - drágább - kis választék
Hátrányai: - csak szappanos vízzel mosható le - csak szappanos vízzel mosható le
- pár perc után ragacsossá válik - foltot hagyhat a textilen - foltot hagyhat a textilen
- vízben nem használható - szilikon szexjátékokkal nem használható

 

Fel